Riview


Review klankschaalmassage bij Ontspan & Reiki van Jolanda Koopmans


Ik was erg nieuwsgierig naar de klankschaalmassage. Ik wist niet wat ik ervan kon verwachten. De massage heb ik ervaren als een heerlijk bad: warm, geborgen, zacht, stromend en zeer ontspannend. Zodra ik op de verwarmde massagetafel ging liggen en een dekentje over mij heen kreeg ontspande mijn lichaam al gelijk. Ik voelde dat ik in goede handen was bij Jolanda. Toen zij een klankschaal op mijn voet zette en aansloeg, schoot een fijne trilling van mijn voet naar mijn onderbuik. Ik vond het geluid van de klankschaal erg mooi en licht. De grote klankschaal op mijn onderrug had een mooie diepe en warme klank en gaf mij een sterk gevoel van geborgenheid. Het voelde alsof ik onder een dikke, warme deken lag van mooie herfstbladeren in de kleuren bruin/oranje. De klank van de keelschaal was juist weer heel licht en fris en de trillingen werkten openend/verruimend. Dat voelde weer als een mooie lentedag, met een heldere blauw lucht en fris groen gras. Het was heel bijzonder om te ervaren dat klanken in mijn lichaam werden omgezet in kleuren.


In het begin van de sessie probeerde ik mij te concentreren op de klanken en de trillingen van de klankschaal. Zodra er 2 klankschalen op mijn rug stonden lukte dat niet meer en kon ik mij helemaal overgeven aan het klankbad. Op een gegeven moment werkte Jolanda met 3 klankschalen en dat klonk en voelde zo harmonieus. Ik raakte in een soort van diepe ontspanning en was alle gevoel van tijd kwijt.


Jolanda voelde heel goed aan waar ik behoefte aan had. Zo ervaarde ik de sensatie die een bepaalde klankschaal bij mij teweeg bracht als niet zo prettig. Zij merkte dat direct, verplaatste de klankschaal een paar centimeters en gelijk was er weer balans in mijn lichaam.


Aan het einde van de sessie liep Jolanda met een klankschaal om me heen liep. Dat voelde alsof een rode warme golf over mij heen kwam, van mijn voeten naar mijn hoofd. Ik schoot vol van emoties. Ik was echt geroerd door de klanken en de trillingen. Na afloop van de klankschaalmassage kreeg ik alle tijd om weer rustig bij te komen. Samen dronken we wat en praatten we na over massage.


Lopend naar huis voelde ik mij loom en zwaar. Thuis heb ik muziek opgezet en ben ik lekker onder een dekentje op de bank gekropen. De volgende dag was ik moe, emotioneel en gevoelig voor prikkels. Fascinerend om te ervaren dat subtiele klanken en trillingen zoveel los kunnen maken.


Ik heb de klankschaalmassage ervaren als een bijzonder reis. Aan de ene kant was het een reis naar buiten, naar een prachtige en voor mij onbekende wereld vol mooie kleuren en klanken. Aan de andere kant was het een reis naar binnen , naar mijn eigen gevoel. Het was een reis waar ik van heb genoten en die ik vaker wil maken. Voor een volgende massage zal ik zeker weer naar Jolanda gaan. Zij is een lieve, rustige en warme vrouw. Bij haar voel ik mij veilig om mij volledig open te stellen.


Jolanda, bedankt voor deze mooie ervaring.


Liefs, Marja


Diploma's en Certificaten:

Massage:

Sportverzorger en massage

Cupping

Kinesiotaping

Manuele Lymfe Drainage

Wellness Therapeut:

Aromatherapie.

Fullbody Wellness Massage

Gezicht en Borstmassage

Hamam Massage

Honing Bindweefsel Massage

Hot-Stone Massage

 

Massage opleidingen Lian Bart

Reiki:

Reiki Practitioner bij instituut Nederlof.

Reiki I bij Sandra Jessurun Reiki Master.

Reiki II bij Sandra Jessurun Reiki Master.

Shin-Do bij Sandra Jessurun Shin-Do Teatcher.

 

Certificaten:

 Peter Hess-Klankmassage   Practitioner 

 Chakra's harmoniseren                    met klank

Klankpraktijk Sylvia Zijlstra

Geniet van de klanken en trillingen van de klankschalen